登於 , Suitcase Hong Kong

文:W 
旅行不只係可以放鬆充電,更能增廣見聞,旅行途中你可以看到以前留意唔到嘅小細節,同時亦可以放鬆身心、精神飽滿面咁對接下來嘅挑戰。好似小編編自己就係以旅行作為工作嘅目標,為咗下一次旅行,當然要努力工作、努力充實自己、努力賺錢囉!
 
旅行代表著你的生活態度,行李箱則是品味的象徵,一個獨特又實用的行李箱絕對是旅途的點綴。當然,一趟好嘅旅行總要搭配好嘅旅行裝備,除了身上著腳踩嘅都要舒適又好睇之餘,用嚟裝旅行所需一切嘅行李喼都係一個很重要關鍵 item!

 

市面上嘅行李喼種類花多眼亂,想要時尚流線型、輕巧霸氣型,你想要嘅應有盡有。如果你同小編一樣都係鍾意輕質文青感,咁就一定要嚟睇吓 Le Maurice 呢款氣質系嘅雲石紋行李喼。
法國品牌Le Maurice推出的Marbre Blanc雲石系列行李箱,為鐘情雲石花紋的你,帶來一樣時尚新品。行李喼上幻化的紋路、異地的街頭的歐陸建築,配合一身時尚的造型,絕對是夢幻般的情節。

 

 

 

 

唔會太過奢華,走嘅係一種低調嘅質感,形狀簡單但又流露出不一樣的好質感,真係好襟睇喔!

 

 

如果出去旅行帶上呢個行李喼,感覺就好似擁有升「呢」嘅高質感旅遊啊!
而且放喺屋企望住呢款超美derr 行李喼,一定會勁期待下一次旅行啦!
同小編一樣好鍾意雲石紋行李喼嘅你快啲嚟呢度睇下啦!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

Le Maurice 推出咗近期大熱嘅雲石紋 Marbre Blanc系列,現已空降Suitcase Club 喇!
帶著雲石Print行李喼去旅行打卡,即刻變身做 KOL,一定羨慕死你啲Friend子!
而且價格仲鬼咁親民㗎姐,你係唔係即刻想買番個呢?!

http://suitcase.hk/collections/marbre-blanc

 

 

雲石行李箱分為20寸、24寸及28寸,照顧短途及長途乘客的需要。行李箱同時配備360度雙排旋轉輪及TSA海關認證的密碼鎖,如此華麗又實用的行李箱,是每個女生旅行必備item!
分別淨重 3.2kg3.9kg4.8kg,超輕量化行李喼 讓您外遊Shopping 時不用擔心行李超重。
內置 TSA 密碼鎖設計,可以俾美國海關用專用鑰匙打開檢查,避免破壞行李喼。
*想知道多啲關於TSA可以睇下依度【旅遊冷知識。TSA海關鎖篇】 
一年標準保用 | 每一個在suitcase.hk購買的喼都帶有一年標準保用服務。
 

Specification 規格

 

20" (S)

24" (M)

28" (L)

Type類型

Cabin
手提行李

Check-In
寄艙行李

Check-In
寄艙行李

Sizes尺寸(cm)

 

 

 

height

55.5

67.0

77.0

length

40.0

45.0

52.0

width

24.0

26.0

29.0

Weight 重量(kg)

3.2

3.9

4.8

Volume 容量(l)

45

73

111

Material 材料

PC & ABS

PC & ABS

PC & ABS

Trolley 拉桿

Alloy

Alloy

Alloy

Wheels 輪子

360º Double Wheels

360º Double Wheels

360º Double Wheels

Lock

TSA 海關鎖

TSA 海關鎖

TSA 海關鎖

 

關於法國 Le Maurice & Co
Le Maurice & Co 利用傳統工藝,結合塑化技術第一代剛柔並重的聚碳旅行箱。團隊多年一直致力開發功能性強的行李箱及配件,把關注點集中於時尚設計,同時保持 Le Maurice & Co品牌一貫的創意革新。

 

 

延伸閱讀    【旅遊冷知識。TSA海關鎖篇】 
延伸閱讀    【旅遊冷知識  ✈️飛機飲水冷知識】

RECENTLY VIEWED



x

歡迎

登記即享5000積分

賺分及兌換 ★ MILES

$1
賺取
5
$1
兌換
10

賺取方式

  • 購買產品
  • 推薦朋友
  • 分享至社交媒體

了解我們的計劃