登於 , Suitcase Hong Kong

節錄早前 Metro Daily Hong Kong《都市日報》訪問

 

關楚耀胞妹關美薇(Nat)和做醫生的Clara雖然不至於糖黐豆般黏在一起,但她們同樣愛旅行,一起走過世界各地,連行李喼都選擇用同一個牌子LeMaurice,準備隨時再出發,誓要買到塞爆喼!

【 最緊要啱Style 】
女士去旅行不外乎Shopping,尤其熱愛Fashion的Nat:「以前真係會瘋狂Shopping,不過近年好似少咗,變咗主力影相,我哋好鍾意去到邊影到邊。」身為醫生的Clara平日工作打扮不需要太講究,但她就笑言自己都算是愛Shopping的人:「女仔都好難唔鍾意Shopping,我都會買吓鞋同手袋咁啦!」瘋狂Shopping當然爽,但執行李就會變到一頭煙,Nat笑言經常有爆喼的經歷,她們現在變精明,會選用Size夠大的行李喼,Nat就會特別找一些可以 #放大的行李:「依家會特別帶啲可以放大嘅,買多咗嘢都可以有多啲空間,可以再塞多啲嘢。」

行李喼除了要夠大,身為KOL的Nat就坦言喼的款式都要夠靚,自認為雲石控的她,不論手提電話、電腦都特別選擇雲石紋理的外殼,行李就自不然要襯埋一套,「Style真係好緊要,好似我用緊呢個LM喼咁,今年好興雲石紋,好Trendy!」

【 方便過關 】
而Clara就對手提行李有特別要求——方便過關,她睇中的LM新行李喼,就符合要求:「因為工作需要,去旅行都要帶書、電腦等等,呢個喼可以係前面拉開,將啲經常要用嘅嘢放係前面嗰格,拎出拎入都方便啲!加埋佢入面好多一格格嘅袋仔,我可以將啲化妝品、叉電器同底衫褲鞋襪等等分開放好,超級整齊,又可以放多啲嘢。」兩人更大讚LM喼價位不高,而且每個都設有TSA鎖頭,飛美國都冇問題,難怪笑言會考慮將LM加入做閨蜜新成員!

 

Shop Info:
(a)實惠門市有售
(b)Le Maurice & Co www.suitcase.hk
詳盡報導:
http://www.metrodaily.hk/…/%E9%96%A8%E8%9C%9C%E6%97%85%E8%…/

 

RECENTLY VIEWED



x

歡迎

登記即享5000積分

賺分及兌換 ★ MILES

$1
賺取
5
$1
兌換
10

賺取方式

  • 購買產品
  • 推薦朋友
  • 分享至社交媒體

了解我們的計劃